„NEUMÍM KRESLIT !“


„V každém z nás je ještě někdo, koho neznáme.“  Carl Gustav Jung

„ Miluji kreslení a malování, proto pomohu i vám vytvořit svět krásnější, pomocí knih a kurzů, které z vás udělají umělce. “

SCHOPNOST KRESLENÍ JE VĚCÍ NAŠI MYSLI.

Všimli jste si, že pokud malému dítěti dáte papír a pastelky, tak okamžitě začne spontálně tvořit ? Proč tomu tak je ? Každý človíček přicházející na tento svět je tvůrčí, kreslení a malování mu dělá radost a potěšení. Rozhodně neřeší, zda-li něco umí a nebo ne, prostě a jednoduše vyvíjí činost, která mu dělá radost, a to bez jakýkoliv předsudků.

Ovšem horší je to s námi dospělými. V průběhu let jak stárneme, získáváme buď vlastními zkušenostmi, ba co hůř i kritickými poznámkami našeho okolí a co nejhůř a to špatnou výukou ve školách, přesvědčení, že kresba a nebo malba je činnost, kterou bychom měli raději přenechat těm „talentovanějším” a „povolanějším”.

Těmito názory a v některých případech i hlubokými přesvědčeními, si náš život ochuzujeme o jednu ze základních dovedností a zároveň radostí člověka. Pokud se na chvíli zamyslíte, zjistíte, že výtvarný projev člověka se projevuje již od úsvitu dějin. A nezřídka to bývá to jediné co nám po předchozích generacích zůstává. Třeba pro ilustraci za všechny: slavné jeskynní malby Lascaux ve Francii. S úžasem a údivem pozorujeme jak něco tak pěkného a věrně zobrazeného mohli se svými vědomostmi a možnostmi tehdejší předci vytvořit.

NAPLŇTE SVOU TOUHU

Rozšiřte váš vlastní svět o touhu se učit a mít dobrý pocit z toho, co děláte. Nemusí to být snadné, ale jde to. Vaše činnost by se měla skládat z tří složek: učení, tvoření a potěšení. Každý máme dvě já, které se neustále perou. Děti neučíme chodit pomocí příruček. Děti udělají pohyb, spadnou, zvednou se – a zkusí vše znovu. Jak by to asi dopadalo, kdyby samy sebe začaly posuzovat ? Naopak zkoušejí to znovu a znovu a korigují chyby. Udělejte to taky!

KNIHY I KURZY VÁM POMŮŽOU ZNOVU OBJEVIT SCHOPNOST KRESLENÍ A MALOVÁNÍ, KTEROU JSTE MĚLI JAKO DĚTI.

Pro koho jsou tyto stránky určeny? Jsou určeny, jak pro úplné začátečníky, tak i pro ty pokročilejší. Samozřejmě své si zde najdou i zkušení výtvarníci, kteří se minimálně seznámí s případným novým pohledem na problémy, které je trápily v jejich začátcích a když budou ochotni, snad napíší i pár řádků svých zkušeností.

Pokud vydržíte a to vám rozhodně doporučuji, tak vám odměnou přinejmenším budou obdivné pohledy okolí a váš sebevědomý pocit, že i vy jste to dokázali. V tom lepším případě i nějaká koruna za prodanou kresbu. Je to na Vás !


„A JAK DÁL? CO TŘEBA KURZ?
NEBO PRAKTICKOU KNIHU?“

Chcete-li zvládnout techniky umělecké kresby nebo malby, musíte postupovat správně. Nemá smysl začít, aniž by jste nechápali základy. To, co potřebujete, je strukturovaný obsah, který vám ukáže, jak začít od nuly a nezačínat na konci, což většina začátečníků dělá... Lidé časem ztrácí zájem, protože jsou frustrovaní tím, že jim postupy nefungují a nakonec se vzdávají v půli cesty.

 ONLINE  KURZ

ZÁKLADY KRESBY, PORTRÉTU A FIGURY.

ŽIVÝ  KURZ

ZÁKLADY

KRESBY,

MALBY.

ŽIVÝ  KURZ

PŘÍPRAVKA
NA
TALENTOVKY

ŽIVÝ  KURZ

NAUČ SE VIDĚT
A
MÍCHAT BARVY

ŽIVÝ  KURZ

OLEJOMALBA PODLE STARÝCH MISTRŮ